چرا لباس پاره پاره ی امام حسین (ع) را غارت کردند؟

پرسش:
لباس پاره و تیرباران شده امام حسین(علیه السلام) به چه درد کسی میخورده که غارت بشه، مگه ارزشی داشته است؟

پاسخ:
همان طور که فرمودید اصل این قضیه در برخی منابع آمده است، امام حسین (علیه السلام) روز عاشورا جامه زیری محکم‌بافت خواست و آن را پاره کرد تا کسی پس از شهادتش آن را از تنش بیرون نیاورد. بحر بن کعب این لباس را غارت کرد.(۱) البته ابن اعثم کوفی غارت آن را به یحیی بن عمرو حرمی نسبت داده است.(۲)

بنابراین با توجه به منابع موجود، در اصل قضیه تردیدی نیست، اما چرا این کار را کردند؟ احتمالات مختلفی می توان مطرح کرد.

یک: قاتلین امام حسین (علیه‌السّلام) نواصب بودند که بغض و کینه حضرت علی (علیه‌السّلام) را در دل داشتند و فریاد زدند که ما تو را به خاطر دشمنی با پدرت می‌کشیم: . فقالوا له: انا نقتلک بغضا لابیک! (3) در اینجا دیگر بحث مالی مطرح نیست، کینه حرف اول را می زند. اگر کسی کینه داشته باشد علاوه بر بحث مالی به تحقیر طرف مقابل می پردازد، لذا اگر گفته شود شخصی مبلغی پرداخت کرده  که لباس را در بیاورد  نیز نباید تعجب کنیم. اشقیای کربلا به دلایل مختلف در صحنه حضور پیدا کرده بودند شاید برخی انگیزه مالی داشتند اما افرادی که با کولباری از کنیه آمدند تنها به مسائل مالی نمی اندیشیدند.

دو: شاید خود لباس ارزشی نداشته باشد کسی که لباس کهنه را در دست دارد می تواند اثبات کند  تا آخرین لحظه ها حضور داشته، و در جنایت شهادت امام حسین(علیه السلام) شریک است و می تواند با این نشانه از جوایز ابن زیاد و یزید بهره مند شود.

بنابراین اگر چه لباس کهنه ارزش مالی ندارد اما کسی که آن را سرقت کرده می تواند به انگیزه های دیگر چنین جنایتی را انجام داده باشد.

منابع:
1. طبری، محمد بن جریر، تاریخ الأمم و الملوک، تحقیق: محمدأبوالفضل ابراهیم، دارالتراث، بیروت، 1387ق،  ج 5، ص453؛ ابن اثیر، علی بن محمد، الکامل فی التاریخ، دارصادر، بیروت، 1385ق ، ج 4، ص78؛ بن شهرآشوب مازندرانی، مناقب آل أبی طالب (علیهم السلام)، مؤسسه انتشارات علامه، قم، 1379ق، ج 4، ص111.

2 . ابن اعثم کوفی، احمد بن اعثم، الفتوح، تحقیق: علی شیری، دارالأضواء، بیروت، 1411ق، ج5، ص119.

3. ینابیع المودة، قندوزی، نشر اسوه، 1416، ج3، ص80.

 

http://askdin.com/comment/1031989#comment-1031989