شوهر من بی خدا شده؛ چکار کنم؟

پرسش
دو سال پیش با همسرم ازدواج کردم، و تنها دلیل ازدواج بنده با ایشان، ایمانش بود، اما به تازگی به خدا و قرآن کافر شده است! البته از نظر اخلاقی کاملا با بنده مهربان هست، دروغ نمیگوید، چشم چرانی نمی کند، اما دین رو نوعی توهم تکامل یافته بشری می داند، لطفا من را راهنمایی کنید چه کنم؟ فقط خواهش می کنم از علت کفر ایشان نپرسید.

پاسخ
سوال شما از سه جهت قابل بررسی است:

اول: از جهت فقهی
به صرف اینکه فردی نماز نخواند حکم به ارتداد او نمیشود، بلکه باید ثابت شود قلبا کافر شده است البته نیاز به تحقیق و تفحص در این زمینه هم نیست.

دوم: از جهت کلامی
عمده این تغییرات اعتقادی یکدفعه ای به خاطر حضور یک انسان مومن اما بی اطلاع در شبکه های اجتماعی الحادی، یا حضور در کنار همکارانی با چنین تفکراتی است؛ و چون این حضور به احتمال قوی ادامه می یابد هرگز نمی توانید از پس او و شبهاتش بربیایید، خودش هم نمی تواند، باید فکر اساسی کنید.
این که دین باید با تحقیق به دست بیاید و انسان در مورد آن کنجکاوی کند کاملا حرف درستی است، اما کفه ترازوی دریافت شبهات، و پاسخ به آن باید برابر باشد، من به سایت های ضد دین، و گروه ها و کلیپ هایی که در این راستا است سر می زنم و از آنها مطلع هستم، جریان عظیمی در پشت این شبهات وجود دارد، کسانی که عمرشان را در در راه مطالعات ضد دین و تفکر درشبهه پردازی صرف کرده اند و گاهی حتی مشاورین روانشناسی برای تاثیرگذاری بیشتر را به خدمت می گیرند، خب طبیعتا انسان اگر خودش به تنهایی بخواهد این کلیپ ها را ببینید و بعد کنجکاوی به خرج بدهد و به خیال خودش با روشنفکری مسیرش را انتخاب کند قطعا ایمانش فرو ریخته گمراه خواهد شد، چون او اگرچه به ظاهر فقط یک کلیپ را می بیند اما به پای سخنان یک عده متخصص ضد دین نشسته، و در یک طرف عقل خودش! قطعا این دو کفه نابرابر است.
مثل این است که یک انسانی که اصلا تخصص دینی ندارد به مجلس مناظره با متخصصین ضد دین برود، خب قطعا نتیجه چنین جلسه ای روشن است، این کنجکاوی و تحقیق نیست!
زمانی انسان می تواند ادعا کند که من با کنجکاوی و تحقیق و تفکر راهم را به درستی پیدا کرده ام که کفه پاسخگویی هم به سنگینی کفه شبهات باشد؛ و این در صورتی است که انسان یا خودش متخصص باشد یا به همان اندازه(از نظر کم و کیف) که درگیر این شبهات است با متخصص پاسخگویی به آن شبهات هم در تماس باشد، در غیر اینصورت هرگز نمی تواند ادعا کند من تفکراتم را با تحقیق و تفکر و از راه درستش گرفته ام.
بنابراین تا این شبهات در ذهن ایشان پررنگ تر نشده و بر حجمش افزوده نشده شوهرتان را حتما به گونه ای که موضع نگیرد تشویق کنید که مستقیما با یک کارشناس دینی متخصص سخن بگوید، راه یقینی و مطمئن همین است، فقط در گفتگوی مستقیم و حضوری است که امید میرود چنین مشکلی حل می شود. و پس از گفتگو هم ارتباطتان را قطع نکنید.

حتی اگر برای دسترسی به چنین کارشناسی باید مسافرت کنید باز هم ارزش دارد، خیلی عادی به او بگویید من هم در خصوص حرف های تو به تردید افتاده ام، اما خودم کارشناس نیستم باید ببینم نظر کارشناسان نسبت به سخنان تو چیست، برای این که مطمئن شویم بیا برویم پیش یک کارشناس دین با او صحبت کنیم تا با اطمینان اعتقادمان را انتخاب کنیم، از صحبت با کارشناس که ضرر نمی کنیم، اما اگر پاسخش ما را قانع نکرد خب حق روشن میشود.

و از آنجا که ممکن است شوهرتان فقط برای یک بار این را بپذیرد در انتخاب کارشناس در شهرتان یا سایر مناطق بسیار دقت و تحقیق کنید، ببینید شبهات شوهرتان در چه عرصه ای است، و چه کسی در پاسخگویی در آن عرصه تخصص دارد، گاهی شبهاتشان بیشتر ناظر به مطالب ملی گراها و آریایی هاست که در این صورت کارشناس باید اطلاعات تخصصی در زمینه ایران باستان و تاریخ ایران و مانند آن داشته باشد. گاهی شبهاتشان اعتقادی صرف است خب کارشناسی که انتخاب می کنید باید در این زمینه تخصص داشته باشد.
موضوع شما موضوع مهم و حیاتی است، زندگی شما، و آخرت همسرتان در گرو این است، پس تمام تلاشتان را به کار بگیرید تا اولا شوهرتان را راضی کنید، و دوم یک کارشناس متخصص پیدا کنید، هرگز به صرف اینکه یک شخص روحانی است، یا امام جماعت مسجد محله تان است، یا می گوید من می توانم بحث کنم و مانند آن اکتفا نکنید، حتما در شهرتان جستجو کنید و کارشناس زبده پیدا کنید و سپس شوهرتان را متقاعد کنید با او صحبت کند.

سوم: از جهت مشاوره رفتاری
هرچند اصرار دارید که از علل این اتفاق(ضعف ایمان همسر) نپرسیم ولی بهترین راه، برطرف کردن این علل و بازگشت ایمان قوی برای ایشان می باشد لذا لطفا در صورت تمایل تاپیک جداگانه ای بزنید و با بیان علل این مسئله دنبال پاسخ مناسب و برطرف کردن مشکل باشید.
اما در مورد اینکه با ایشان بمانید یا از همسرتون جدا شوید، به چند چیز بستگی دارد :

1. خود شما به چه میزان به امور مذهبی و ایمان مقید هستید.
2. با توجه به ضعف ایمان همسرتون و تاثیر آن در زندگی و آخرت خود و فرزندانتون : آیا می توانید با این همسر زندگی کنید و رفتارهای او را نادیده بگیرید ؟
3. به چه میزان مانع اعتقادات و اعمال مذهبی شما می شود؟
4. به چه میزان احتمال برگشت ایشان را می دهید؟
5. چقدر برای برگشت ایمان ایشان تلاش نموده اید؟
6. و...

توصیه به ماندن و منتظر مدد الهی بودن به تنهایی درست نمی باشد چرا که خداوند مقدراتش را از راه های آن تقدیر می کند و از دایره علت و معلول ،مگر در استثنائات خارج نمی شود
پس با رعایت نکات زیر سعی نمایید خود نیز در بالاتر رفتن ایمان همسرتون به صورت غیر مستقیم تلاش نمایید :

1. سعی نمایید ایمان و عمل خود را بالاتر برده تا ضمن پیشگیری از تضعیف ایمان خود ،بیان شما نیز تاثیر گذارتر گردد.
2. کتب اخلاقی و اعتقادی را مطالعه نمایید و سعی کنید در محل نظر و نگاه او قرار دهید تا نسبت به مطالعه آنها راغب گردد.
3. رفت و آمد خود با خانواده های مذهبی بیشتر نمایید تا تاثیرات مثبتی در او ایجاد گردد
4. از واسطه هایی که روی ایشان تاثیر گذار هستند استفاده نمایید
5. رفت و آمد خود را به مکان های مذهبی نظیر حرم امامان بیشتر نمایید.
6. ویژگی های مثبت او را برجسته نموده و از این طریق زمینه را برای کسب سایر ویژگیهای مثبت فراهم آورید.
7. آرامش شما و منزلتون در تغییر ایشان و دوری از جدال بسیار تاثیرگذار می باشد.
8. مطالعات خود را در زمینه مسائل و شبهات دینی بالا برده تا ضمن دوری از انحراف، در مواقع لزوم به همسرتون نیز کمک نمایید
9. از دعا و توسل به اهل بیت هرگز غافل نشوید
10. سعی نمایید به صورت غیر مستقیم و بدون موضع گیری ایشان، ایشان را از دوستان نامناسب فاصله دهید

 

 

http://www.askdin.com/showthread.php?t=59136&p=935487&viewfull=1#post935487