آیا ایرانیان در دفع حمله ابرهه به مکه نقش داشتند؟

درباره تاریخ شکل‌گیری و چگونگی آیین حج، اطلاع روشنی در دست نیست؛ اما روایات اسلامی بر پیشینه بسیار کهن آن تأکید کرده‌اند.
بر اساس آیات و روایات متعدد حضرت آدم(علیه السلام) به فرمان خدا، مأمور بنای کعبه و برگزاری مراسم حج گردید.(1)
سنّت حج‌گزاری در میان اخلاف حضرت آدم (ملقب به ابوالحجاج) تداوم یافت و پیامبران به برگزاری آن اهتمام ویژه‌ای داشته و بسیاری از آنان در جوار کعبه به خاک سپرده شده‌اند.(2)
بنابراین این سخن که آغاز برنامه حج را از زمان حضرت اسماعیل و فرزندان آن حضرت بدانیم با روایات متعددی که به قدمت حج تا زمان حضرت آدم تصریح دارند،قابل قبول نمی باشد.

دخالت و نقش حکومت ایران در مقابل حمله ابرهه به مکه،هم با صریح قرآن مخالف است هم با مسلمات تاریخی.در ماجرای حمله ابرهه به مکه برای ویران کردن خانه خدا یعنی کعبه،این خداوند متعال بود که بصورتی معجزه گونه لشکریان ابرهه را به هلاکت رسانده و از خانه کعبه محافظت کرده است.

 


پی نوشتها:
(1). محمد بن عبداللّه ازرقی، اخبار مکة و ماجاء فیها من الآثار، ج۱، ص۳۶ـ۴۳، چاپ رشدی صالح ملحس، بیروت ۱۴۰۳/۱۹۸۳، چاپ افست قم ۱۳۶۹ ش. ابن بابویه، علل الشرایع، ج۱، ص۴۰۶، نجف ۱۳۸۵ـ۱۳۸۶، چاپ افست قم (بی تا). مُجْمَل التواریخ و القصص، چاپ سیف الدین نجم آبادی و زیگفرید وبر، ج۱، ص۳۷۲، نکارهاوزن ۱۳۷۸ ش.

(2). محمد بن عبداللّه ازرقی، اخبار مکة و ماجاء فیها من الآثار، ج۱، ص۵۱، چاپ رشدی صالح ملحس، بیروت ۱۴۰۳/۱۹۸۳، چاپ افست قم ۱۳۶۹ ش.

 

http://www.askdin.com/showthread.php?t=60321&p=951317&viewfull=1#post951317