دوران پس از ظهور حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف)

پرسش : 
ممنون میشوم راجع به زیبایی ها، نعمت‌ها و مواهب دوران پس از ظهور حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) توضیح بدهید؟ 
 
 پاسخ : 
نکاتی بر اساس احادیث، محضرتان تقدیم می‌شود:
1. اجرای دستورهای مترقی و انسان ساز اسلام با عمل به کتاب خدا و احیای سنت نبوی و از بین بردن بدعت ها؛ امام علی (علیه السلام) فرمود: «آنچه از کتاب و سنت مرده است، زنده می کند.» (1)
2. شکوفایی علم و دانش؛ امام صادق(علیه السلام) می فرماید: «دانش، بیست و هفت حرف است و همه آن چه پیامبران آورده اند، تنها دو حرف از آن است ... هنگامی که قائم(علیه السلام) قیام کند، بیست و پنج حرف دیگر را بیرون می آورد و بین مردم نشر و گسترش دهد و آن دو حرف را نیز ضمیمه کند و مجموع بیست و هفت حرف را میان مردم گسترش می دهد.» (2)
3. پیشرفت و گسترش امور دینی و معنوی که با آموزه های مختلفی همراه است: آموزش قرآن؛ امام علی(علیه السلام) فرمود: «گویا شیعیانم را می بینم که در مسجد کوفه، گرد آمده اند و با برپایی چادر هایی، مردم را به همان ترتیبی که قرآن فرود آمده بود، آموزش می دهند». (3) فراگیری حکمت؛ امام باقر (علیه السلام) فرمود: «در روزگار مهدی(علیه السلام) به اندازه ای به شما حکمت و فهم داده می شود که یک زن در خانه اش، بر طبق کتاب خدا و سنت پیامبر(صلی الله علیه و آله) قضاوت (رفتار) می کند». (4) توجه به عبادت؛ امام علی(علیه السلام) فرمود: «مردم در روزگار مهدی (علیه السلام) به عبادت و دین روی می آورند و نماز را به جماعت برگزار می کنند». (5)  رشد اخلاق و صفات پسندیده و از بین رفتن رذایل و صفات ناپسند؛ امام علی(علیه السلام) فرمود: «هنگامی که قائم ما قیام کند کینه های بندگان نسبت به هم از دلهایشان زدوده می شود». (6)
4. امنیت فراگیر؛ خداوند می فرماید: «ترس شان را به امنیت و آرامش مبدل می کند». (7)
5. اقتصاد شکوفا و سالم؛ امام صادق(علیه السلام) فرمود: «در دولت مهدی (علیه السلام) ربا از بین می رود». (8) و در مورد عمران و آبادی، امام باقر(علیه السلام) فرمود: «در زمان حکومت مهدی(علیه السلام) در روی زمین، ویرانه ای باقی نمی ماند، مگر آنکه آباد می گردد». (9)
محصولات کشاورزی فراوان می شود. پیامبر(صلی اللّه علیه و آله) فرمود: «رودخانه ها، پر از آب می شود و چشمه سارها به جوشش آمده، لبریز می گردد و زمین چند برابر محصول می دهد». (10) و دام و گوسفند فراوان می گردد. (11)
6. سلامتی جسم و روان؛ امام باقر(علیه السلام) فرمود: «هر کس قائم(علیه السلام) را درک کند، اگر به بیماری دچار باشد، شفا یابد و چنانچه دچار ناتوانی باشد، توانا و نیرومند گردد». (12)
 
پی‌نوشت‌ها:
1. نهج البلاغه، خطبه 138.
2. مجلسی، محمدباقر، بحار الانوار، ج52، ص336.
3. همان، ص 364.
4. همان، ص352.
5. مقدسی، یوسف، عقد الدرر، ص159.
6. همان، ص336.
7. نور، 55.
8. صافی گلپایگانی، لطف الله، منتخب الاثر، ص474.
9. همان، 606.
10. مجلسی، همان، ج52، ص 304.
11. همان، ج51، ص81.
12. همان، ج52،ص 335.