با مادر عصبی و بی توجه به مسائل دینی، چگونه باید رفتار کرد؟

سؤال:
با مادر عصبی و بی توجه به مسائل دینی، چگونه باید رفتار کرد؟
پاسخ:
چنين به نظر مي‌رسد كه متأسفانه سؤال کننده، تحت فشارهاي عاطفي هست كه اميد است با توكل به خداي متعال بر شرايط فائق شود و آرامش خود را به دست آورد.
اما در مورد مطالبي كه بيان داشته‌ است، لازم است نكاتي عرض شود:
1. متهم كردن اشخاص، به كفر و ... موضوعي است كه اثبات آن به آسانی، امكان پذير نيست.
2. مخالفت يا ناراضي بودن والدين از فرزند از مبطلات(باطل كننده) نماز نيست.
3. همان گونه كه نماز واجب است،‌احترام والدين نيز واجب است. و حالا كه جنابعالي به حمدالله فرد مقيدي هستيد و توفيق انجام مستحبات را در كنار واجبات يافته‌ايد، سعي كنيد از اين واجب نيز غفلت نكنيد. اين موضوع ممكن است براي شما سخت باشد، اما طبق تعاليم ديني و روايت پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) که فرمود: «أفضل الأعمال أحمزها» (1) هركاري كه سخت‌تر باشد فضيلت آن نيز بيشتر است. پس احترام به والدين و بوي‍ژه مادر را عاملي براي رشد و پيشرفت معنوي خود بدانيد.
4. ما نبايد در انجام تكاليف ديني دچار افراط و تفريط شويم. به گونه اي كه توجه به برخي از امور مانند عبادات ما را ازديگر وظايف غافل كند. اسلام يك مجموعه است كه لازم است در ابعاد مختلف آن تعادل را حفظ كنيم.
5. همان گونه كه روزه داري در گرماي تابستان، رفتن به جهاد و جانبازي و جانفشاني كردن، و ... ديگر امورات سختيهاي خود را دارد، اكرام والدين نيز سختيهاي خود را دارد. هنر اين است كه ما علي الرغم اين سختيها از وظايف خود كوتاهي نكنيم.
6. شما كه در مسير خودسازي هستيد و توفيق هاي زيادي نصيبتان شده است خوب است بدانيد، اهميت احترام به والدين بيشتر از نماز خواندن در دل شب است. اكرام والدين شما را زودتر به مقصود مي رساند تا نماز شب!
7. حال كه معتقديد مادر عصبي است سعي كنيد، از بروز اختلافات پيشگيري كنيد و بهانه دست ايشان ندهيد.
8. در مثالي كه زده ايد ممكن است حق با شما باشد، اما چه ايرادي داشت شما با ايشان مجادله نمي كرديد و براي اينكه دل ايشان را به دست آوريد و خود نيز اذيت نشويد، براي ايشان نان سفيد تهيه مي كرديد. در مواقع بروز اختلاف بدانيد كه خدا شما را مي بيند پس با او معامله كنيد.
9. به سلامتي خود بيشتر توجه كنيد. به اين منظور از تفريح، مسافرت، ورزش، مصاحبت با دوستان، خواب و غذاي مناسب و كافي غفلت نكنيد. در صورتی كه شما توانايي جسمي لازم را نداشته باشيد در ادامه مسير معنوي خود ممكن است متوقف شويد. امام حسین (علیه السلام) در روايت «بادروا بصحة الأجسام في مدة الأعمار» (2) فرمود: در دوره زندگي به حفظ سلامتي خود مبادرت كنيد. ضمن اين كه ضعف در قوای جسمي باعث تحريك پذيري و عصابانيت زود هنگام شما مي شود.
10. از كمال گرايي و وسواس و جزيي نگري و سختگيري اجتناب كنيد.
11. مهارتهاي كسب آرامش مانند نفس عميق، حضور در طبعت، ورزش و ... را فرا بگيريد و ميزان اضطراب خود را كاهش دهيد.
12. مسائل شرعی را آن گونه كه هست از اهل خبره فرا بگيريد تا دچار اشتباه در تصميم گيري و رفتار نشويد
13. والدين خود را دعا كنيد و ضمن همراهي و احترام آنها در فواصل مختلف و در صورت امكان براي ايشان هدايايي را تقديم نماييد.

منابع و مآخذ:
1. بهایی، محمد بن حسین، مفتاح الفلاح فی عمل الیوم و اللیلة من الواجبات و المستحبات، دارالکتاب الاسلامی، ص 465.
2. حرانی، حسن بن شعبه، تحف العقول، دفتر انتشارات اسلامی، قم، ص 329.

http://www.askdin.com/thread26351.html#post325058
 

دیدگاه جدیدی بگذارید